Jonge ganzen in Park Sonsbeek, Arnhem

Jeugd in de parken

Van jongs af aan komt de jeugd al in de parken. Eerst in de kinderwagen en buggy om de eendjes te voeren. Later om er te spelen, sporten en chillen. 

Als kinderen was het een speelparadijs. Klimmen in bomen, hutten bouwen, verstoppertje spelen tussen de eeuwenoude beuken en genieten van de avonturen die deze natuurrijke omgeving biedt.
 
Met elk seizoen veranderden de parken van decor. De lente bracht bloeiende bloemen en jonge dieren, terwijl de zomer zonnige picknicks en balspelletjes brengen. In de herfst worden kastanjes en bladeren verzameld om creatieve knutselwerken te maken. De winter zorgt voor open landschappen met ijspret op de vijvers.
 
De parken zijn dé hotspot voor hardlopers en joggers die helemaal losgaan in het park (soms met blaffende honden achter zich aan, dat is iets minder leuk).
 
 
Park Sonsbeek Park Zijpendaal Park Gulden Bodem

Jongvolwassenen

Nu, als jongvolwassenen, zijn de parken nog steeds een speciale plek voor de jeugd. Even weg van school en baantjes en chillen op de vele banken in de parken, met vrienden en vriendinnen. 
Samen met elkaar gezellige picknicks en feestjes houden en eindeloos kletsen met elkaar.

“Vette” evenementen, muziek, events en festivals voor de jeugd zijn er ook plenty te vinden. Kijk maar eens in de agenda van de parken.
De parken zijn een bruisende plek waar je nieuwe mensen kunt ontmoeten.  

Kortom, Sonsbeek, Zijpendaal en Gulden Bodem zijn meer dan alleen parken. Het zijn de bakermatten van de jeugd en blijven een plek van betekenis in het leven als volwassene.

Wij zijn erg benieuwd hoe, waarom, wanneer ‘de jeugd van tegenwoordig’ , jij, de parken gebruikt.
In het bulletin staat een aparte pagina voor jou.

Superleuk als je een stukje wil schrijven over een van de parken, een mooie foto wil insturen, of wat je maar ook wil. Zolang het maar over een van de parken gaat.
Beloning? Eeuwige roem en een vermelding in het bulletin!

De jeugd schrijft

Drie leerlingen van het Candea College in Duiven hebben een O&O (Onderzoek en Ontwerpen) opdracht gedaan over het Sonsbeekpark.

De vraagstelling:

Hoe kun je jongeren tussen de 12 en 18 aansporen naar het Sonsbeekpark te gaan zonder dat het imago van het park wordt aangetast?

Lees het bijgaand onderzoek met de probleemstellingen en verrassende oplossingen.
Leuk als jullie commentaar geven op het onderzoek!
Vul het onderstaande formulier in.

Click me

Invulformulier

Leuk dat je een bijdrage wil leveren voor alle leden van de Vrienden van Sonsbeek!
Fijn als je het formulier hieronder wil invullen.

Schakel JavaScript in uw browser in om dit formulier in te vullen.
Je naam
Als je wilt mag je hierboven iets over jezelf vertellen. Of aangeven wat jouw bijdrage of ideeën zijn voor de afdeling Jeugd binnen de vrienden van Sonsbeek. We zijn erg benieuwd!