Zwanenbrug Park Sonsbeek

Vrienden van Sonsbeek

De Vrienden van Sonsbeek, Zijpendaal en Gulden Bodem geven een stem aan het park namens de inwoners van Arnhem. Als er dingen gebeuren waarbij de balans tussen natuur en cultuur wordt verstoord, komen wij in actie en gaan de dialoog aan met de gemeente Arnhem.

We volgen het beleid van de gemeente op de voet en denken mee over het beleid en beheer. De gemeente Arnhem is sinds 1899 eigenaar van de parken.

We willen iedereen die het wil, zien en horen enthousiast maken voor de parken!

Word lid!

Een persoonlijk lidmaatschap kost maar 15 euro per jaar.
Voor stichtingen en verenigingen is het 35 euro en bedrijven vragen we 50 euro of meer naar draagkracht.

Geef de Vrienden van Sonsbeek een stem en word ook lid.
Of download het formulier ‘aftrekbare gift’ en word donateur.
Sponsoren zijn ook van harte welkom.

Over ons

Bulletin

De vereniging telt ruim 500 leden. Allemaal mensen die graag op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen. Leden ontvangen vier keer per jaar een tijdschrift, het bulletin met de laatste nieuwtjes, interessante verhalen over historie en toekomst maar vooral leuke interviews met mensen die veel betekenen voor het park.

Activiteiten

Naast het tijdschrift organiseren we om de twee jaar een mini-symposium over een actueel onderwerp.

Heden, verleden en toekomst! Zo luidt de titel van de conferentie die de Vrienden van Sonsbeek in 2022 heeft georganiseerd.  Onze tweejaarlijkse conferentie ging deze keer over het heden, verleden en toekomst van Park Sonsbeek, Park Zijpendaal en Park Gulden bodem. Tevens werd het visie- en beleidsplan van de vrienden van Sonsbeek gepresenteerd.

Ideeën voor nieuwe activiteiten zijn altijd welkom! We denken dan o.a. aan het aantrekken van jong publiek, hoe betrekken we ze bij de parken en inrichting van het park Gulden bodem.